İş

26. Avrasya Ekonomi Zirvesi 13-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Marmara Kümelenmesi Vakfı (MGV) tarafından 13-15 Mart tarihleri ​​arasında 26.’sı düzenlenecek olan Eurasia ekonomiZirvede Rusya-Ukrayna savaşı, bölgesel çatışmalar, küresel belirsizlikler, güç krizi, gıda güvenliği, iklim değişikliği, güç dönüşümü, cinsiyet eşitsizliği gibi konular masaya yatırılacak.

Marmara Kümelenmesi Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin uluslararası arenadaki en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Marmara Grubu Vakfı tarafından 13-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Avrasya Ekonomi Zirvesi için geri sayım devam ediyor.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde gerçekleştirilecek olan zirveye 44 ülkeden 300’ü aşkın siyasetçi, diplomat, akademisyen, inanç önderi ve iş insanı katılacak. ).

Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin “özgür ve entelektüel” bir platform olduğunu belirten Akkan Suver, yaptığı açıklamada, küresel sıkıntıların irdelendiğini ve alanında uzman dünyaca ünlü isimlerin katılımıyla analiz önerilerinin sunulduğunu kaydetti. şimdiye kadar 25 kez düzenlenen tepelerde.

26. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni “Güvensizliği bitir, işbirliğini başlat” sloganıyla düzenleyeceklerini belirten Suver, “Küresel iş birliğinin önemini ve barışa olan özlemimizi zirvede dile getireceğiz. Rusya-Ukrayna savaşı, bölgesel çatışmalar, küresel belirsizlikler, enerji krizi, gıda güvenliği konuşacağız, iklim değişikliği, enerji dönüşümü ve cinsiyet eşitsizliği konularına odaklanacağız.” terimleri kullandı.

Deprem gibi doğal afetlerin ekonomiye etkilerini ele alacaklarını anlatan Suver, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı. ‘Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında’ başlıklı özel bir oturum gerçekleştireceğiz. Bu oturumda bir medeniyet projesi olan Cumhuriyetimizin kuruluş ideolojisini ve temel ilkelerini tartışacağız.

İkinci özel oturumumuzda Avrasya Ekonomi Zirvesi’nin kurulmasında büyük payı olan Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev’i anacağız. Ayrıca ‘Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ilk yılında kutuplaşan dünyanın analizi’ başlığı altında ‘bilgeler oturumu’ düzenleyeceğiz. Bu oturuma 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve daha önce ülkelerinde cumhurbaşkanlığı yapmış 14 isim katılacak.”

Akkan Suver, zirvede 6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan depremlerin sonuçlarının yanı sıra Cumhuriyetin 2. yüzyıl vizyonunun da katılımcılarla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

“Büyük bir felaket karşısında uluslararası dayanışma bizim için çok şey ifade ediyor”

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan da Avrasya Ekonomi Zirvesi hazırlıkları sürerken Türkiye’nin büyük bir deprem felaketiyle sarsıldığını hatırlattı.

Depremin ilk anından itibaren tüm ülke gibi hazır giyim ihracatçılarının seferber olduğunu anlatan Paşahan, “Afetzedelere yardım için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sorunu analiz etmek için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. afetzedelerin çetin kış koşullarında kesintili barınmalarının sağlanması için TİM’in başlattığı konteyner ve prefabrike konut projesi en üst düzeyde gerçekleşti. Katkıda bulunduk.” değerlendirmesini yaptı.

Bu büyük felakette sadece yurt içinde değil uluslararası ölçekte de örnek bir dayanışmaya tanık olduklarını ifade eden Paşahan, “Bu ender dayanışma için tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Zelzele bölgesi bir süre durdu.Bu süreçte iş ortaklarımız “Bizimle büyük dayanışma gösterdiler. Yaptıkları bağışlarla depremzedelerimizin yanında dururken, üretimde yaşanan kesintilere karşı anlayış gösterdiler.” ifadelerini kullandı.

Büyük bir felaket karşısında uluslararası dayanışmanın çok anlam ifade ettiğini ifade eden Paşahan, bu dayanışmanın bölgesel çatışma ve krizlerden bıkmış dünya için iyi olduğunu düşündüğünü söyledi. Paşahan, “Acımız kadar sevincimizi de her zaman paylaşacağımız, barış ve huzurun hakim olduğu bir dünya hayal ediyorum. Eurasia Economics Hill 26 yıldır bu ideali gerçekleştirmek için çalışıyor.” açıklama yaptı.

banazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu